Хасково

Обявиха героите от Бисер за достойни българи

Героите от БисерТримата мъже от Бисер, които бяха сред първите, втурнали се да спасяват хората от потопеното село, бяха удостоени със званието достойни българи

Атанас Атанасов, Атанас Георгиев и Красимир Колев получиха отличия за доблест и достойнство от кампанията на вестник „24 часа“ и БНТ „Достойните българи на годината“.

На 6-ти февруари, когато триметровата вълна вълна заля селото, тримата мъже спасиха десетки души от бедствието. Красимир Колев помагаше с трактора си, Атанас Георгиев извозваше пострадалите с пикапа си, а Атанас Атанасов вадеше хората на гръб от къщите. 

Макар, че тримата достойни бисерчани не спасяваха бедстващите, за да получат награда, постъпката им бе оценена. Освен „достойни българи“ те получиха и парични награди от вътрешният министър Цветан Цветанов. Атанас Атанасов и Атанас Георгиев са предложени и за удостояване с медал „За заслуга“ в областта на борбата с бедствия и аварии.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button