Избори 2023 – Предизборни публикации

Ставрев: Трябва да се възстанови диалогът между общината и синдикатите

„От близо 20 г. кандидат за кмет не ни е канил на среща, а има доста наболели проблеми в община Хасково, които се подминават“, каза председателят на СРС „Подкрепа“ – Хасково д-р Димитър Виденов на среща по покана от независимия кандидат за кмет Николай Ставрев.

Синдикалистът допълни, че социалният диалог в общината почти липсва. През годините е имало срещи, давани са обещания, но без реални резултати. Нямало отраслов съвет за тристранно сътрудничество. От 2015 г. не бил подписван колективен трудов договор в сферата на образованието като се използвал националният, но всяка община си имала специфики, които не можели да бъдат обхванати. Нямало видим диалог и между общината и държавните институции, допълни още Виденов

Ставрев благодари, че от „Подкрепа“ са се отзовали на срещата и каза, че се предвижда такава и с КНСБ. Той се ангажира, че ако стане кмет тези срещи ще станат регулярни през няколко месеца.

Заместник-председателят на „Подкрепа“ Марио Бисеров посочи, че в сферата на образованието проблемите са най-видими и най-много. Той обърна внимание и на случващото се през последните години в енергийния комплекс „Марица – Изток“, където от региона работят между 3 000 и 5 000 души.

„Нашата идея е да възстановим диалога между общината и синдикатите. Говорейки за образованието, всяка година преди определянето на план-приема ще имам срещи с бизнеса, на които ще се обсъжда нуждата им от подготвени кадри. След това ще следват консултации с МОН и при необходимост ще се разкриват нови специалности, за да запазим младите хора в Хасково“, посочи кандидатът за кмет.

Среща
Николай Ставрев

Ставрев каза, че с периодични срещи с бизнеса и предприятията ще се запознава с техните проблеми. „Сега този диалог липсва, а искаме да сме партньори със синдикатите и бизнеса, за да можем тази община да върви в правилната посока. Няма как ако работим на парче с определени фирми нещата да ни се получат“, категоричен е той.

На срещата Ставрев посочи и част от приоритетите в бъдещата си работа. Преди да се асфалтира една улица задължително трябва да се търси становището на ВиК и Енергото, за да не се правят два пъти едни и същи неща, каза той и изрази надежда, че пред второ тримесечие на 2024 г. ще се задвижи процедурата по изграждането на водния цикъл на града. Сега има села без вода, което по думите му е престъпление в 21 век.

„Хората наистина искат да усетят разликата. 15 г. нищо не се е случило поради неразбирателство между институциите. Надявам се това да е началото на срещите между нас“, завърши Николай Ставрев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button