Хасково

Монтират 6 стационарни камери по пътищата в Хасково

Проверките6 стационарни камери ще дебнат недобросъвестни шофьори по пътищата в областта, съобщи за Haskovo.info началникът на КАТ – Хасково Атанас Джунов. Те ще бъдат монтирани на възлови места в региона, където освен захранване трябва да има и осигурено видеонаблюдение към самата камера, уточни Джунов.

Заявката за доставка на стационарните камери е направена, но кога точно устройствата ще бъдат закупени и доставени не е ясно. Причината е, че те се закупуват със средства от Фонда за безопасност на движението, който се управлява от министъра на вътрешните работи. Приходите в него се набират от глоби за нарушения на правилата за движение по пътищата.

С не особено голям принос към фонда се оказа стартиралата в Хасково акция „Колан“. В по-голямата си част местните шофьори се оказаха изрядни и глобите бяха рядкост. 

Първи днес следобед бе спрян Стефан Щерев. Хасковлията има книжка от 30 години и въпреки че често е спиран за проверка няма нито една глоба. „Винаги съм изряден“, заяви пред Haskovo.info водачът. 

Най-честите нарушения, които отчитат служителите на КАТ по време на проверки, са липсата на документи и неизвършени годишни прегледи на превозните средства. Наказанието, което законът отрежда за шофьорите, които карат без колан е глоба от 50 лева и отнемане на 8 контролни точки, припомниха униформените.

Проверките Проверките

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button