Регион

Посланикът на критиците ни за Шенген посети Капитан Андреево

ГКПП, архивПосланикът на Франция в България Филип Отие и аташето по вътрешна сигурност към посолството Себастиан Морас посетиха днес ГКПП – Капитан Андреево, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Пред дипломатите била представена дейността по охраната и контрола на външната граница на ЕС, интегрираната система за наблюдение и организацията на контролната дейност на пункта. Посланикът бил запознат с последните инициативи за актуализиране на международноправната база за гранично-полицейско сътрудничество с Турция и операциите на агенция ФРОНТЕКС. По-късно делегацията на френското посолство е посетила и Дома за временно настаняване на чужденци в Любимец.

За разлика от масовите посещения на чужди делегации в началото на миналата година, този път журналисти не бяха поканени на граничния пункт, за да чуят мнението на гостите за видяното.

Само преди дни френският президент Никола Саркози заяви, че ако България влезе в Шенгенската зона при сегашните условия, Франция ще я напусне. В ултиматума си той даде една година да се предоговорят споразуменията от Шенген, които според него са демоде.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button