Хасково

Без наказани за трудовата злополука в птицекомбината

Инспекция по трудаНяма виновни за трудовата злополука в птицекомбината, при която загина 40-годишният Митко Миланов от хасковското село Маслиново. Това е констатацията от приключилата проверка, съобщи за Haskovo.info главният експерт в Инспекцията по труда Мерджан Атанасов.

Инцидентът стана на 23 февруари около 13:00 часа. Митко Миланов решил да смени изгоряла лампа в едно от халетата за отглеждане на птици. Помолил брат му Айдън Халил да изключи захранването, качил се на стълбата, свалил разваленото тяло и токът отново бил пуснат. Колеги го попитали защо се занимава с това, след като то й е механик, а в предприятието има назначен ел.техник, а Митко Миланов отговорил, че той е много бавен и сам ще се справи с повредата.

За да постави ново светещо тяло Митко Миланов трябвало да се качи отново по стълбата. Помолил пак брат си да изключи захранването. „Явно обаче не е дочакал това да се случи„, коментира Мерджан Атанасов. Мъжът бил ударен от ток, след което паднал от 4-5 метра височина.

Направената аутопсията в Съдебна медицина – Хасково е установила, че смъртта е настъпила вследствие на трудова злополука при ремонтни работи по необезопасена ел. инсталация в хале. По тялото нямало следи от наранявания от падането от високо, тъй като ударът бил омекотен от сламата, настелена по земята на халето, в което се отглеждат птици.

Вземайки предвид фактите комисията, проверяваща случая, в която има експерти от НОИ и Инспекция по труда, е заключила, че няма виновен за инцидента, освен починалия мъж, който е действал непредпазливо, обясниха от Инспекцията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button