Регион

Отпускат по 2 000 лв. стипендия на бъдещи медици в Свиленград

Еднократна стипендия в размер на 2 000 лв. на бъдещи медици през академичната година отпускат от Община Свиленград след решение на общинския съвет.

Парите ще се изплащат ежегодно на студенти в редовна форма на обучение по специалности „Медицинска сестра“, „Акушерка“ и „Медицина“. С договора за получаване на стипендията кандидатът се задължава да работи по придобитата специалност в обект на територията на община Свиленград не по-малко от 3 години, допълват от кметството.

Лекарите и медицинските сестри не достигат и по тази причина от общината търсят начини за тяхното привличане. Право на финансовото подпомагане имат студенти, които имат постоянен адрес в община Свиленград и са на възраст до 29 години, приети са в редовна форма на обучение по държавна поръчка във висше учебно заведение на територията на страната, а общият им успех да не е по-нисък от добър 4.00.

Заявленията се подават в общината от 15 до 31 октомври на съответната учебна година и се разглеждат и одобряват от комисия в срок до 15 ноември. Предоставянето на стипендии ще се извършва до изчерпване на планираната сума в годишния бюджет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Александров
Александров
19.10.2023 12:51 12:51

Те стипендии отпускат, но изплащат ли ги?

Back to top button