Хасково

Пристигнаха бюлетините за изборите с изключение на тези за Тополовград

Бюлетините и изборните книжа за 10 от 11-те общини в Хасковска област за вота на 29 октомври пристигнаха следобед в областната администрация.

Не дойдоха единствено бюлетините за Община Тополовград. Причината е, че от ОИК – Тополовград не са изпратили представител за приемането на изборните книжа в София.

Заместник-областният управител Митко Петров определи ситуацията като прецедент. Той допълни, че от администрацията са изпратили три писма с напомняне до общинската избирателна комисия и въпреки това не е пристигнал техен екип.

БюлетиниСега се очаква процедурата да бъде повторена в понеделник. От ОИК – Тополовград коментираха пред Haskovo.info, че е станало объркване и пропуск, като се ангажираха в понеделник вече да изпратят представител за бюлетините.

БюлетиниДнес в Хасково дойде още бус с ролките за машините за гласуване и 8 демо машини за провеждането на обучения по общините. Самите машини за вота ще пристигнат по-късно. С една кола бяха доставени и мобилните телефони за заснемане на броенето на резултатите от изборните комисии.

Бюлетините, изборните книжа и всичко останало, което беше доставено за вота още днес ще бъде раздадено на общините Хасково, Димитровград и Харманли. Останалите общини ще ги получат по график през следващата седмица, обясниха от областната администрация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Светослав
Светослав
20.10.2023 17:14 17:14

Никой в общ. Тополовград не се чувства в Хасклвсаа област! Населението исаа да си е в Ямболска област! Каква беше тази простотия ла е в Хасковска? И на референдум им попречиха! Нали най-важното е желанието на хората? Ами тогава върнете общ. Първомай към Хасковска област, както е било преди 1944 г.

Back to top button