Хасково

Избират Младежки парламент в Хасково без реален вот

ПресконференциятаИзбори за нов състав на Младежкия парламент в Хасково ще се проведат на 30 март в Хасково. По устав членовете в организацията трябва да са 41 младежи на възраст до 30 години, съобщи директорът на Младежкия център Елена Шопова. Тази година начинът за подбор ще бъде неформален и по-близък до учениците, уточни тя.

Чрез гласуване десетте гимназии в града ще трябва да излъчат своите кандидати за членове на Младежкия парламент. Те ще бъдат представени в Младежки център, където комисия ще отсее и определи 41-те ученици.

Членове на парламента могат да бъдат и неучащи младежи на възраст до 30-години, които могат да се включат в инициативата като подадат заявление в Младежки център. За тях обаче няма да гласува никой, стана ясно днес на пресконференция. Те ще бъдат включвани като доброволци в дейностите на организацията.

Haskovo.info припомня, че първите избори за Младежки парламент в града бяха през декември 2009 година. Тогава във вота участваха ученици от 9 хасковски гимназии. Гласуването ставаше с бюлетина, в която бяха включени по 8 кандидати от всяка школо. Урни за гласуване имаше както в гимназиите, така и в Младежки център.

Гласове се събираха и на квотен принцип се избираше колко ще бъдат представителите на всяко едно училище в Младежкия парламент.

Как на предстоящите избори ще бъде гарантирано справедливото и безпристрастно определяне на членовете днес не стана ясно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
14.03.2012 17:29 17:29

KANDIDATITE ZA NOV MLADEGKI PARLAMENT STE SE SELEKTIRAT SPORED BROJA NA POLU4ENITE GLASOVE.

Анонимен
Анонимен
14.03.2012 17:32 17:32

КАНДИДАТИТЕ ЗА НОВ ОМП ЩЕ БЪДАТ ОПРЕДЕЛЕНИ СПОРЕД БРОЯ НА ПОЛУЧЕНИТЕ ГЛАСОВЕ.

Анонимен
Анонимен
14.03.2012 21:06 21:06

Кои гласове? Тези в училищата? Как така? В едно училище може да има 700, а може да има и 400 ученици. Как така според гласовете като във всяко училище ще си гласуват за неговите хора? Нещо куца тая работа!

parlamentarist
parlamentarist
16.03.2012 0:29 0:29

Куца той куца … на баба ти хвърчилото 🙂

Back to top button