Регион

Полицаи спасиха от задушаване трима мъже в Свиленград

Младши инспектор Димитър Василев и младши автоконтрольор Даниел Георгиев са спасили тази нощ трима мъже от задушаване при пожар в Свиленград, съобщават от полицията.

10 минути след полунощ те са патрулирали по маршрут в района на улица „Иван Мангъфов“ в града. Двамата усетили силно задимяване по улицата.

На третия етаж в една от стаите на къща видели огън и незабавно сигнализирали на пожарната. Въпреки риска решили да проверят дали домът е обитаем, за да евакуират хората.

В съседна на горящата стая те открили спящ мъж, който незабавно извели навън. При проверка на къщата установили още двама мъже, които също били спасени от полицаите.

Огнеборците потушили пламъците и от първоначалния оглед са установили, че пожарът е възникнал от неизправна електрическа печка. Нанесени са поражения на електрическите уреди и мебилировката.

При спасителната акция няма пострадали. За самоотвержената постъпка на двамата полицаи директорът на ОДМВР – Хасково Чавдар Георгиев е изпратил предложение за награждаването им на главния секретар на МВР.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button