Регион

Доброволци тренираха гасене на пожари и спасяване на пострадали при катастрофа

Учение на доброволни формирования от Хасковска област се проведе на бившето летище по пътя за свиленградското село Момково, съобщават от областната администрация.

Представители на доброволни формирования от общините Тополовград, Ивайловград, Стамболово и Свиленград се включиха в учението. Доброволците участваха в тренировъчни дейности при гасене пожар при ПТП и оказване на първа помощ на пострадал водач, гасене на горски пожар и сухи треви и др. Заедно с тях на терен бяха и пожарникари от Свиленград и Хасково.

От Национална асоциация на доброволците в България и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Хасково бяха връчени грамоти на доброволците Трифон Тодоров, Николай Пеев, Никола Николов и Петър Бодурски за смелото им участие при гасене на горски пожари през лятото.

ДоброволциДиректорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Хасково Николай Вълчев увери доброволците, че с тяхната самоотвержена помощ пожароопасният летен сезон е преминал с по-малко щети. Сред официалните гости беше областният управител Гинка Райчева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button