Спорт

12-годишен хасковлия на Балканското по карате

Снимка от клуба12-годишният Васил Ривов от хасковския клуб „АидаНет Вадо-рю“ ще участва в откриващото се днес в Херцег Нови, Черна гора, 17-то Балканско първенство по карате за деца, младша възраст,  жени и мъже. Той ще се състезава в категория 45 кг при родените 1999 година.

Васил Ривов е сред 64-те каратисти от всички възрасти, които ще представят България в конкуренцията на още 12 държави, членуващи в Балканската Карате Федерация.

През 2010 година страната ни зае второ място в комплексното класиране на Балканиадата. Този успех е амбицирал състезателите ни да подобрят това постижение, въпреки че ще бъде изключително трудно – каратистите от балканските държави са в първата десетка при класиранията по медали от европейски и световни първенства.

Директно от Лондон за Балканското в Херцег Нови пристига Георгиос Йеролимпос, генерален секретар на Световната федерация по карате и президент на Балканската.

„В момента там се провежда поредната среща с Комисията по Програмата на МОК и всички малки каратеки тръпнат в очакване да чуят новината, че те ще са първите, които ще имат възможността да се състезават и на Олимпийски игри“, коментира пред Haskovo.info генералният секретар на Българска Национална Федерация Карате Георги Ривов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
родител
родител
18.03.2012 22:20 22:20

Питайте го г-н инж.Г.Ривов,като се върнат от състезанието какво е направил синът му,не да ми слага коня пред каруцата,ами да има доблеста да каже,че България няма медал само в категорията на 12 годишния „каратека“ В.Ривов,защото губи още в първата среща с 6:0.То бива пиар,ама насила хубост не става и нека да знае ,че има будни родители,които са в час с реалното ниво на хасковското карате…

Анонимен
Анонимен
27.03.2012 13:19 13:19

Балканско Първенство по КАРАТЕ
16 – 18 Март 2012г
Какво стана, не се хвали нещо инж. Ривов генералния секретар на Българската Федерация по Карате?

Анонимен
Анонимен
27.03.2012 13:58 13:58

Това е линка където можете да видите представянето на Васил Ривов на Блакнското в Черна гора 2012:

http://www.wkf-registration.net/kmAddons/graph_category_main.php?tourcatid=1325

Още в първия кръг пада от кипъреца А. Несторос със резултат 6:0.

Back to top button