Хасково

Вещи лица отлагат дело за мотопистата, не искат да правят експертизи

МотопистатаВещи лица от Хасково станаха причина за отлагане на съдебно дело на общината срещу РДНСК за законността на подходите към мотопистата.

Оказа се, че назначеният на предишното заседание специалист, както и негови колеги от областния град, са отказали да направят съдебно- техническата експертиза. 

Затова със заключението дали подходите към мотопистата са съществували преди десетилетия, законни ли са и каква документация се съхранява за тях в архивите на Областна дирекция „Земеделие“, Службата по геодезия, картография и кадастър и Областно пътно управление се е ангажирало вещо лице от Пловдив.

МотопистатаНа днешното заседание бяха разпитани двама свидетели. Димчо Латев даде показания пред Темида в качеството му на завеждащ автомобилен и картинг спорт към Съюза на българските автомобилисти.

Той описа как едно време и функционирала пистата, откъде са влизали и излизали състезателите, обясни кой път навремето е бил асфалтиран и как след 1984 година в продължение на 15 години на мотопистата са се правели състезания от републикански и европейски кръгове.

За всяко състезание в града и входа на пистата се поставяли табели, които след края на състезанието се махали.  Димчо Латев бе категоричен, че никога през тези години не са имали проблеми с властите. „Ние нямахме право да започнем състезанието без разрешение. На входа и на изхода на пистата имаше полиция, дежуряха линейки на Спешна помощ, както и пожарни“,  заяви той. Латев каза, че подходите, които сега съществуват на мото пистата са същите като едно време. 

МотопистатаДругият разпитан свидетел бе Веселин Траянов – бивш състезател по мотокрос от 1973 година. „Официално трасето започна да се прави в началото на 80-те години“, спомни си той. Описа къде е била пистата, трибуните за гостите и състезателите и представи снимков материал от личния си архив.

Сагата с мотопистата започна през август миналата година. Тогава на възстановеното съоръжение бе планирано да се проведе кръгът от републиканския шампионат по мотокрос. Областният управител Ирена Узунова обаче разпореди проверки на законността на пистата и състезанието.

Изводът на Областното пътно управление и РДНСК бе, че са направени две незаконни пътни връзки към пистата. Кметът Георги Иванов пък обясни, че те съществуват от повече от 30 години, откакто е създадена пистата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
15.03.2012 16:30 16:30

Узунжовски каваци,котешкиии…

Back to top button