Регион

Два протеста се срещнаха пред ТЕЦ-а в Димитровград

Два протеста, свързани с работата на ТЕЦ „Марица 3“ се проведоха днес в Димитровград.

В 11 часа на централния площад „България“ се събраха протестиращите с искане за чист въздух. По същото време пред ТЕЦ-а излязоха служители на централата, които се обявиха за бъдещето на предприятието и запазване на работните си места.

На площада бяха подредени тематични детски рисунки. Последва протестно шествие под надслов „Търпението свърши!“ от площада до ТЕЦ-а. Жандармерия беше оградила периметъра, за да не се срещнат двата протеста.

ПротестБеше излъчена контактна група, която връчи на ръководството на централата детска рисунка и ултимативно писмо в израз на нетърпимост към замърсяването на въздуха в града и с искане това да спре.

ПротестОт ръководството на предприятието казаха, че връщат писмото и не приемат обвиненията, а са ги приели от уважение към димитровградчани.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button