Любопитно

Стефан Хубенов е лауреат на конкурса за цигулари „Проф. Недялка Симеонова“

Стефан Хубенов от Пловдив стана лауреат на международния конкурс за млади цигулари „Проф. Недялка Симеонова“ в Хасково.

Той е победител в четвърта възрастова група, където втора е Тодорка Христева също от Пловдив. Лауреатът се представи и в галаконцерта с първа част на Соната №1 от Шуман.

Haskovo.info припомня, че в конкурса участваха 21 цигулари от Молдова, Румъния, Сърбия и България. Първи награди в първа възрастова група заслужиха Симеон Стойчев и Чезар Молдовану, втори са Елена Калинова и Мина Цанкова, а трета награда не се присъжда. Дипломи за добро представяне получиха Преслава Карачанска и Вениамин Атанасов.

Цигулари
Стефан Хубенов

Във втора възрастова група също има две първи награди – на Петра Плешка и Лана Зоран, втора е София Штюка, а трета е Марияна Стоева. С дипломи за добро представяне са Антоанета Вельова, Павела Занева, Анна София Майони и Дороти Данкина.

Първа награда в трета възрастова група не беше присъдена. С втора награда е Роберт Амихелекиоае, а трета награда заслужи Енна Ройтман.

Цигулари
Тодорка Христева

Председателят на журито проф. Гинка Гичкова пожела на участниците здраве, да продължат с любов да се развиват и да следват мечтите си. На конкурса тя пожела хубави дни и повече участници. Проф. Гичкова днес празнува рожден ден и получи букет от заместник-кмета Мария Вълчева.

Тази вечер от 19 часа в театър „Иван Димов“ е концертът на Камерен ансамбъл „Софийски солисти“ с новия им диригент Константин Добройков. В програмата са „Фантазия и Фуга“ от Бах, „Адажио“ на Красимир Кюркчийски, „Серенада“ на Едуард Елгар и „Преобразена нощ“ от Арнолд Шонберг. Входът е свободен.

Изтеглиха жребия на международния конкурс за млади цигулари „Недялка Симеонова“

Български концерт в първата вечер на Музикалните дни „Проф. Недялка Симеонова“

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button