Любопитно

Димитровградчанка от Бостън организира фест с българско участие

Родената в Димитровград Деница Станчева-Батеджа от Бостън бе основен организатор на българското участие в световния културен фестивал WORLD CULTURE FESTIVAL 2023.

Тази година събитието се проведе във Вашингтон. Фестивалната сцена с площ над 2 000 кв. м бе на територията на Националния мол – голям парк, с емблематични за САЩ паметници като Мемориала на Линкълн и Вашингтонския монумент.

Фестивалът по традиция се състоя в 3 последователни дни, а участниците бяха 17 000. Посланието на празника е да празнуваме различията, въпреки че сме с различна култура, религия, цвят на кожата, език. Защото дълбоко в душите си всички сме свързани, казва Деница.

България бе достойно представена от 300 участници във фолклорни формации от Чикаго, Бостън и Вашингтон, както и от танцьори, кукери и родопска гайда от България.

Деница е израснала в Казанлък, където родителите й Евгения и Пламен Станчеви – лекари, се преместват от Димитровград. През 1999 г. печелят зелена карта и 15-годишното момиче заминава за Бостън заедно с родителите си и сестра си. Завършва гимназията с пълно отличие и титла за постижения. Със стипендия за отличен успех учи бакалавърска степен по английска и испанска филология в Масачузетския университет в Амхърст.

Днес Деница Станчева е консултант на бизнес лидери в училището по бизнес на университета „Харвард“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button