Спорт

190 се състезаваха за „Приз Хасково“ по спортно ориентиране

Близо 190 състезатели се включиха в надпреварата по спортно ориентиране за „Приз Хасково“ с домакин клуб „Компас 1994“ с председател Тодор Стратиев под патронажа на общината.

Участниците бяха разделени в 25 възрастови групи от 10 до 80 г., като най-малките бяха на 4 г. В събота имаше старт на територията на община Минерални бани, а днес – на полигона край язовир „Сивата вода“ на Кенана.

Трасето е средна дистанция, не е лесно, като за групата на Елита е с дължина 4.2 км, а за малките – 1 километър.

Спортно ориентиранеПърва финишира Даяна Анастасова от сливенския клуб „Туида“, която участва при 12-годишните. В категорията мъже Елит първи е Владимир Колев от клуб „Вариант 5“ – Търговище, а при жените – Стоянка Ангелова от клуб „Сърнена гора“ – Стара Загора.

Клубът на организаторите от Хасково „Компас 1994“ се представи отлично и спечели 8 призови места. С първи места и златни медали са Димитър Георгиев в М12, Дияна Янева в Ж18, Деяна Николова в Ж35 и Росица Гаргова в Ж45.

Със сребърни отличия са Никола Делчев в М14 и Ивана Йорданова в Ж18. Бронзови медали заслужиха Елица Ксиаопу в Ж14 и Енфун Ксиаопу в М16. Места в призовите шестици намериха и Симай Хасан в Ж12, Ванеса Бачварова и Христина Дюлгерова в Ж16, Данил Йорданов в М14 и Богомил Вълчев и Енлон Ксиаопу в М12.
Отборната Купа спечели тимът от Стара Загора – „Сърнена гора“, следвани от „Туида“ – Сливен и „Теа“ – София. Домакините не участваха в отборното класиране като проявиха жест на ферплей към гостите.

Тодор Стратиев беше и главен съдия на състезанието.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button