Регион

Заловиха над 1 милион цигари в камион с тоалетна хартия

Началникът на митницата Тодор Караиванов показа заловените цигариНад 1 милион къса контрабадни цигари са открили служители на Митница Свиленград на граничния пункт „Капитан Петко Войвода“. Те са били скрити в камион с тоалетна хартия, влизащ в България от Гърция.

Камионът е управляван от 45-годишен български гражданин от Хасково. Превозвал е тоалетна хартия, но по метода анализ на риска е селектиран за проверка от митническите служители. Поискано е съдействие от ГПУ Ново село за конвоиране на превозното средство до Митнически пункт Капитан Андреево. Там митническите служители извършват рентгенова проверка и разтоварване на товара, при което става ясно, че в предната част на товарния отсек има специално изграден тайник, пълен със 117 мастербокса цигари.

За установената контрабанда е съставен акт и е уведомена Окръжна прокуратура Хасково. По случая работи разследващ митнически инспектор и е оразувано досъдебно производство по описа на Митница Свиленград.

Още за заловената пратка разказва началникът на Митница Свиленград във видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
...
...
17.03.2012 19:12 19:12

по метода анализ на риска е селектиран за проверка от митническите служители.

Back to top button