Хасково

Гугъл заснема Димитровград, ремонтира колите в Хасково

Колите на ГугълС фалстарт започна днес 3D заснемането на Димитровград от представителите на Гугъл.

Една от колите на интернет гиганта аварирала и трябвало да бъде поправена.  „Поръчали сме необходимата част и до няколко дни тя ще бъде налична, а малко след това колата ще бъде ремонтирана“, обясни за Haskovo.info управителят на сервиза Митко Полихронов.

Гугъл правят 3D заснемане в Хасковско от няколко дни. Днес двете коли на интернет гиганта са в Димитровград. Те са ангажирани в проект за събиране на изображения на сгради и обществени улици, използвайки фотографска и компютърна техника, която се намира в специализирани автомобили. Целта е да се получат висококачествени фотографии на сгради и обществени места, които да бъдат включени в картите на Гугъл.

Така наречения „Градски изглед“ извежда Гугъл карти на ново ниво, което позволява визуално изследване и придвижване из кварталите чрез панорамни снимки от нивото на улиците. Специализираните автомобили имат фотоапарати, с които правят снимки, докато се движат из обществените улици. След това те минават през компютърна обработка.

След обработка изображенията могат да бъдат видени на www.maps.google.bg.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.03.2012 17:31 17:31

И в Хасково има около 14h минаха по ул.Македония

Back to top button