Хасково

Ученици от Гимназията по туризъм с два златни медала и с мениджър за един ден

Наградените ученициС 2 първи места се завърнаха ученици от Професионалната гимназия по туризъм  „Александър Паскалев“ от Регионално състезание за най- добър млад готвач, сервитьор, хлебар, сладкар и барман, провело се от 16-ти до 18-ти март в Поморие.

Единадесетокласничката Атанаска Колева спечели златен медал за най-добър млад готвач. Тя приготви норвежка сьомга с кус- кус, патешко магре и тирамису за десерт. Атанаска получи и покана за работа през лятото в петзвезден хотел в Поморие.

Тихомира Генева от 12-ти клас стана най-добър млад хлебар и сладкар. Тя измайстори  “ Макови пантофки” и сладкиш  „Шоколадова магия „. 

Общо 16 професионални училища се представиха в състезанието в Поморие. То се провежда от МОМН в партньорство с Българската асоциация на професионалните готвачи и асициациите на сомелиерите и барманите. 

За трета поредна година днес хасковската Гимназия по туризъм взе участие в инициативата  „Мениджър за един ден „. Тя се организира за единадесети път от фондация  „Джуниър Ачийвмънт България “ под патронажа на Министерството на финансите и патрон министъра на финансите Симеон Дянков.

Венцислав Филипов от 11  „В “ клас, специалност  „Търговия „, получи покана да заеме позицията  „мениджър продажби “ за ден от верига магазини за продажба на индустриална техника. В рамките на работния си ден Венцислав разработи онлайн рекламна стратегия за региона Хасково- Димитровград- Харманли- Любимец.

Наградените ученици Наградените ученици

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button