Избори 2023 – Предизборни публикации

Танер Емин: Ние познаваме проблемите на хората и знаем как да ги решим

Интервю с водача на листата на ДПС с кандидати за общински съветници в Община Хасково Танер Емин

Танер Емин е водач на листата на ДПС с кандидати за общински съветници за изборите на 29 октомври в Община Хасково. Той е роден в Хасково, семеен с две деца. Работил е в НОИ като финансов ревизор, старши експерт в ОД Земеделие, директор на ОД Земеделие. В последния мандат беше заместник – кмет на Община Хасково.

– Вие бяхте заместник-кмет в последния мандат. Каква оценка давате на свършеното в общинската администрация и своя ресор. Какво остана за следващия мандат и бихте ли се върнали отново, за да го продължите?

В Община Хасково работят изключително подготвени специалисти с висока експертиза. За мен като заместник-кмет беше много полезно да работят с тях и благодарение на знанията и професионализма на служителите да успея да реализирам политиките на Общината.

Нали си давате сметка, че без експертите в различните дирекции, отдели и общински предприятия и дружества, нямаше как да се случат проектите, на които всички сега се радваме. Няма как без тези хора да се построи басейн, парк, да се облагороди подхода под Богородица, да се сменят водопроводи, да се асфалтират булеварди и улици, да се прави социална политика като „Топъл обяд“, например и още и още. Давам тези примери, защото искам да кажа на всички: хората в администрацията на Община Хасково са тези, благодарение, на които се случиха красивите проекти в Хасково.

Моят ресор е земеделие и трансгранично сътрудничество. И в двете сфери проектите не са толкова видими, но са от изключително значение за развитието на общината. Заради ковид-пандемията международните връзки бяха затруднени, но те в никакъв случай не бяха прекъснати. Дори ги надградихме, като създадохме нови контакти, подписахме договор за побратимяване с турския град Люлебургаз, работихме изключително интензивно и с градовете-партньори, с които имаме традиционно добри взаимоотношения. Това, което мен много ме радва е, че успяхме да подпомогнем две български училища- това в Комотини и това с гр. Дитценбах, в германската провинция Хесен.

А що се отнася до проблема, който искам да довърша-това е парцелът за разширяване на Гробищния парк. Там срещнахме огромен отпор от страна на държавата. Знаете какви бяха последните 2-3 години-политическа криза, която директно рефлектира върху работата на общината. Сега обаче вярвам, че ще разрешим този толкова важен проблем.

– Като водач на съветническата листа на ДПС за местните избори на 29 октомври в Хасково какви цели си поставяте?

Целите са ясни – имаме силна съветническа листа и работим, за да имаме повече общински съветници от преди. Повишаването на броя на общинските съветници от ДПС в новия Общински съвет ще гарантира балансираната работа в съвета и приемането на разумни и стратегически решения за нашия град и за селата от общината.

– Как според вас върви предизборната кампания? Какво споделят хората по време на срещите и какви задачи поставят пред кандидатите?

Ние сме на финала на една изключително динамична кампания. Но държа да уточня, че срещите с хората, специално ние от ДПС, никога не сме ги прекъсвали. Ние се виждаме с хората по кварталите и селата непрекъснато, през целия мандат. И това, което сега ни казват те е, че са доволни от свършеното през последния мандат.

Споделят, че за първи път от 30 години имат достъп до местната администрация, че когато са пожелали са се срещали и с кмета Дечев, и с нас заместник-кметовете. И разбира се имат своите искания: да се облагородят кварталите, да се разреши проблемът с водоподаването и градът ни да стана все по-привлекателен за млади семейства и туристи.

И за да отговоря на въпроса Ви, ще го кажа така: ние познаваме проблемите на хората и знаем как да ги решим.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button