Регион

Затварят допълнителните помещения за нелегални мигранти в Любимец

Допълнителните помещения за незаконни мигранти в Специалния дом за временно настаняване на чужденци в Любимец се затварят от утре, съобщават от МВР.

Става въпрос за площадката с фургони, изградена встрани от основния корпус на центъра. От утре тя ще бъде изпразнена. Дирекция „Миграция“ ще продължи да работи само с основния си капацитет от 1 060 места за настаняване – 400 в СДВНЧ – София и 660 в СДВНЧ – Любимец.

От 1 октомври до момента среднодневната запълненост се изчислява на 143% спрямо основния капацитет от 1 060 места, или 1 517 души. През първото полугодие на 2023 г. запълването на основния капацитет за настаняване в двата дома варираше от 31 % до 60 % на дневна база. През юли 2023 г. рязко се увеличи броят на настанените в СДВНЧ чужденци, като основният капацитет от 1 060 места беше превишен с 16%. През август основният капацитет е бил запълнен средно до 215%, а през септември – до 212%, допълват от ведомството.

БежанциИменно при превишаване на основния капацитет се отваря за използване и част от капацитета за настаняване в Инфраструктурния район с мултифункционално предназначение за нуждите на МВР в Любимец – площадка, на която са разположени контейнери с общо 1 232 места.

През юли са били отворени за използване 25% от местата за настаняване – 308, а от 11 август – допълнително 25% от местата за настаняване – още 308 или общо 50% от местата в обекта.

За обезпечаване на охраната на района са били командировани служители от СДВР и ОДМВР. В края на август е отбелязан пик на настаняванията на чужденци, при който е използван целият капацитет от 2 292 места за настаняване, а чужденците в двата дома са били 2 520 лица, уточняват от МВР.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
КГБ-то
КГБ-то
27.10.2023 0:08 0:08

документите за усвояване на тази земя са много добре фалшифицирани. А някои хора станаха светкавично за отплата главни инспектори . Спите лиинституциите :)

Back to top button