Хасково

Подготвят областна карта на социалните услуги за период от 10 г.

Обсъждане на областната карта на социалните услуги проведоха областният управител Гинка Райчева и представители на социално подпомагане в Хасково, съобщават от областната администрация.

Дискутира се какви социални услуги е необходимо да се планират за нуждаещите се на територията на региона. „Областната карта на социалнитe услуги е за период от 10 години. Тя създава възможности, подплатени с финансов ресурс и е важно постигане на споразумение между общините. Тази карта ще задоволи потребностите на потребителите на социалните услуги на територията на областта, но също така ще създаде възможности за разкриване на нови работни места“, подчерта директорът на РДСП – Хасково Сийка Гелева.

Ангажиментът на общините е да изпратят своите становища, като Областната карта на социалните услуги трябва да бъде обобщена до 9 ноември. След това документът ще бъде изпратен в Агенция „Социално подпомагане“ – София.

СоциалниАнализите на потребностите на нуждаещите се на общинско и областно ниво се използват за подготовката на Националната карта на социалните услуги.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button