Избори 2023 – Предизборни публикации

Велина Недева: Трябва да споделим натрупания си опит в помощ на хората в Хасково

Интервю с кандидата за общински съветник от ПП-ДБ Велина Недева с номер 66 и преференция 130

Велина Недева е инженер-химик. Завършила Математическа гимназия в Хасково. Притежава магистърска степен по „Публични финанси“. Работи в сферата на търговията, обича да работи за града и да се включва в благотворителни инициативи. „Важно е да бъдем по-толерантни едни към други и да знаем, че щастието на другите около нас зависи и от нашите действия!“, казва кандидатът за общински съветник от листата на ПП-ДБ. За Велина Недева можете да гласувате с бюлетина номер 66 и преференция 130.

– Вече 30 години със съпруга Ви имате успешен бизнес, но и двамата се впуснахте в политиката. Кое кара хората от бизнеса да поискат да участват във властта?

Ние и двамата не сме политици, това не е моето амплоа, но виждам колко безхаберно се управлява общината. И тъй като сме отговорни хора, преценихме че трябва да споделим натрупания си опит и да се опитаме да помогнем докато все още процеса не е станал необратим.

– Кои са проблемите, които спешно трябва да бъдат решени, за да може бизнесът да работи по-добре, да има повече инвестиции и от там повишаване на доходите?

На бизнеса общината не трябва да гледа само като на източник на средства или вносител на данъци. Трябва да се облекчат различните процедури и да се съкратят сроковете за издаване на разрешителни. Какво се случи с електронната община? Ето още един принос на задръствания в града – всяка фирма си изпраща служителите до администрацията, за да носят документи. От поддръжка и почистване не се нуждае само централната градска част, треви и бурени обхващат всички зони, а не всяка фирма има капацитета да коси и почиства районите извън собствените й площи. Недостатъчен е броят на контейнерите, които са поставени в индустриалните зони.

– Вече имахте възможност да посочите инфраструктурата като един от основните проблеми. Как общинските съветници могат да работят за подобряване на състоянието й?

В предходно мое интервю, което вашата медия цитира, казах и отново ще застанат зад думите си, че инфраструктурата на града е нещото, което причинява най-много неудобства на хората в града и спира възможностите за развитието му. Задръстванията, в които всеки гражданин губи много време ежедневно и за което общината е нямала воля да оправи толкова години. Ако бъда избрана за общински съветник ще се погрижа да се запозная с абсолютно всички възможни механизми, които могат да се използват, за да бъде проследявано дали общинската власт е изпълнила това, което й е възложено и е неин ангажимент .

– В последните години Вие често подпомагате културни събития в града. Страда ли културата от липса на внимание от страна на местната власт?

Винаги може да се направи още за развитието на културата и ние го правим с удоволствие. Много често процедурите за подкрепа са тромави, има фаворитизиране на определени събития пред други или са съвсем символични и недостатъчни.

– ППДБ не издигна свой кандидат за кмет, а подкрепи независимия Николай Ставрев, защо и как ще работите с него в общината ако той бъде избран?

Да, подкрепихме независимия кандидат Николай Ставрев, защото в обединението е силата. Смятаме, че той ще бъде много по-добра алтернатива на настоящото управление, защото е много деен човек. Ако той бъде избран ние ще го подкрепим. Разполагаме с екип от подготвени кадри.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button