Хасково

„Земята през пролетта“ отбеляза идването на астрономическата пролет

ИзложбатаИзложба „Земята през пролетта“ бе подредена днес във фоайето на Младежки център – Хасково. В експозицията намериха място рисунки и снимки на ученици от областите Хасково и Кърджали

Изложбата бе съпроводена от конкурси за най-добър фотос и рисунка. „Искахме да покажем идването на пролетта в астрономически аспект“, каза Цвета Паронова, специалист в астрономическата обсерваатория при Младежки център – Хасково.

Възрастовите групи в борбата за най-добра рисунка бяха две: от 1 до 4 клас и от 5 до 6 клас, а за най-добра фотография – от 7 до 9 клас и от 10 до 12 клас. 

ИзложбатаНай-много рисунки бяха предложили кърджалийските възпитаници. Най-атрактивните фотоси бяха дело на учениците от ОУ „Св. Климент Охридски“ в Хасково. 

Призът за първо място за рисунка в групата 1-4 клас взе Рейхан Исмаил от Кърджали, а в 5-6 клас – Борджан Еджип от село Долно Ботево. Оценени с първа награда за най-добра снимка в групата 7-9 клас и 10-12 клас бяха Златко Златинов от Харманли и Васил Дойчев от ПМГ – Хасково.

Наградите, които получиха децата, бяха с астрономическа насоченост- звездни карти, атласи, бинокли. Изложбата ще остане във фоайето на Младежки център до края на март.

Изложбата Изложбата

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button