Хасково

7 жалби в ОИК два дни преди изборите в Хасково

7 жалби са подадени в Общинската избирателна комисия в Хасково два дни преди изборите на 29 октомври.

Повечето от тях са за разлепени плакати на нерегламентирани места в Хасково и село Узунджово, като е разпоредено да бъдат премахнати. Има един сигнал за присъствието на деца по време на предизборно събитие, който е изпратен на отдел „Закрила на детето“, съобщи председателят на комисията Добромир Якимов.

78 479 за избирателите в община Хасково, като само в Хасково са 63 476. 318 са кандидатите за общински съветници от 14 партии и коалиции, а кандидатите за кмет на общината са 5 от 4 партии и 1 инициативен комитет. 91 пък са кандидатите за кметове на 34-те села, където ще се провеждат избори. Те са от 13 партии и коалиции. Избори няма да има в селата Любеново и Момково.

Избори
Добромир Якимов

В 8 от селата има по 1 кандидат – Александрово, Долно Големанци, Зорница, Козлец, Родопи, Текето, Тракиец и Широка поляна. Толкова са селата с по 4 кандидати. Най-много са в Мандра и Клокотница – по 5, а в останалите населени места са по двама или трима.

152 са разкритите секции в община Хасково. Заради липсата на достатъчно гласоподаватели секции няма да има в следствения арест и центъра за психично здраве в квартал „Болярово“. СИК ще има обаче в МБАЛ – Хасково, като са предвидени и две подвижни секции, които ще обслужват Хасково и 7 села.

В 136 секции ще се гласува на хартия и с машина, а в 16 СИК с под 300 избиратели – само на хартия. Раздаването на машините и изборните материали на секциите ще стане в събота.

ИзбориЗала „Дружба“ вече е подредена за изборния ден. Пред нея ще има палатки и пропускателни пунктове. 11 екипа на ОИК и 18 екипа на Информационно обслужване ще приемат изборните материали от секциите, за които ще има места в залата и е предвидена вода. Този път се очаква грешките да са по-малко, защото членовете на секциите няма да сумират данните от вота на хартия и на машина, а над 600 преминаха обучение.

Избори

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button