Хасково

Инспекцията по труда изпраща въпросници до 108 работодатели в Хасковско

108 работодатели в Хасковска област ще получат през ноември въпросници от Инспекцията по труда.

Те са разделени на няколко теми. 60 от тях ще бъдат препитвани за работното време, 16 за електрическите уредби, 30 за инструктаж и обучение, а двама за дейност при аварии.

Инициативата е във връзка с Европейската седмица за безопасност и здраве при работа, в която се включва Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“. Изпращат се въпросници за самоконтрол до работодатели в икономически дейности, в които е възможно използване на новите форми на работа, базирани на информационните технологии.

Иновативният метод на контрол позволява на работодателите сами да установят несъответствия с трудовото законодателство и да предприемат мерки за отстраняването им. С предприетите от работодателите мерки за отстраняване на несъответствията се подобряват условията на труд за работещите дори във фирми, в които до този момент може да не е осъществяван контрол от Инспекцията по труда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button