Хасково

НАП – Хасково събра близо 30 милиона данъци и осигуровки за 2,5 месеца

НАП - ХасковоБлизо 2 200 000 лева са внесените от началото на годината досега корпоративни данъци от компании, функциониращи в област Хасково. Сумата е с почти 690 000 лева повече в сравнение със същия период на миналата година.

Физическите лица пък, получили доходи през 2011 година, следва да ги обявят пред НАП до 2 май.  Платеният такъв до момента в региона е в размер на 4 714 720 лева, което изпреварва сумата от миналата година с близо 125 500 лева.

От началото на годината до средата на март в офиса на приходната агенция в Хасково са внесени общо 29 766 692 лева данъци и осигуровки. 

От офиса на НАП в Хасково напомнят, че подаването на годишната данъчна декларация по интернет с електронен подпис е шансът за фирми и граждани да платят по-малко данъци. Необходимо условие е и дължимия данък да бъде внесен в законовия срок, а не по-късно. За фирмите, които обявяват корпоративни данъци, срокът тази година е 2 април. Заедно с декларацията, в същия срок дружествата подават и годишен отчет за дейността си. Специален образец на така наречената „нулева“ декларация попълват фирмите, които през миналата година не са осъществявали дейност.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
22.03.2012 9:15 9:15

И с тия объркани сметки каде отидоха паричките ни?А и нали всички сметки на общината са блокирани от съдъ.Голям кмет голямо лайно ейй и какво правят общинарите сега,финансовата служба и др.аъъ?Хубава работа ама циганска я…

Back to top button