Хасково

Съдът решава за глобите по фиш до месец

Глобен, архивХасковският административен съд ще се произнесе до месец по казуса дали да отпадне текстът от Наредбата за обществения ред при използване на пътни преводни средства и осигуряване на безопасността на движението на територията на общината според който „При неплащане на наложената глоба в посочения срок по ал.2 /14-дневен/, размерът на глобата се увеличава с по 50 лева на всеки 30 календарни дни, но не повече от 500 лв.

Това решение на Общински съвет – Хасково от март 2010 година е атакувано в съда от областния управител Ирена Узунова. Прокурор по делото е Елена Катраджиева. Според нея съдът би трябвало да отмени наредбата, тъй като не е спазено изискването на Закона за нормативните актове, изменението в наредбата да бъде публикувано в 14-дневен срок преди приемането му, за да може заинтересованите лица да се запознаят с него.

Дори и да трябва да обсъждаме наредбата по същество пак искането на областния управител трябва да бъде уважено, коментира за Haskovo.info Катранджиева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button