Хасково

След 6-часова сага: Асен Василев не успя да гласува в Хасково

След сага, продължила близо 6 часа, финансовият министър Асен Василев не успя да гласува на местните избори в родния си град Хасково.

Haskovo.info припомня, че по обяд той научи в секцията си, че е заличен от избирателния списък. Причината е, че правилото за уседналост през последните 6 месеца.

Проверката е показала, че Василев няма настоящ адрес в страната. Последните данни за настоящ адрес на Василев са от 2000 г. в САЩ.

ОИК излезе с решение, че в компетенцията на общината е да издаде удостоверение за гласуване на министъра. Той трябваше да докаже, че през последните 6 месеца е бил в страната.

Асен Василев
Асен Василев излиза от общината с окончателен отказ

Привечер Асен Василев получи мотивиран отказ от общината, защото по актуалните данни настоящият му адрес от 4 юли 2000 г. е в САЩ. Министърът определи решението на общината като абсурдно, защото е предоставил документи, че е избран за народен представител от Хасково и, че е министър. Според него обаче това не било достатъчно за общинската администрация като доказателство, че е бил в последните 6 месеца в страната. По-рано през деня от ОИК коментираха, че единственият начин Асен Василев да докаже, че настоящият му адрес не е в чужбина е да предостави документ от съответната държава, че настоящият му адрес там не е активен.

Справката в ГРАО показвала настоящ адрес „САЩ“ без град и улица. Василев каза, че последно е бил в Щатите на служебна командировка в края на миналата година. Постоянният му адрес е в Хасково, което доказа показвайки личната си карта. Асен Василев не вижда смисъл решението да се обжалва, защото изборите вече са свършили.

Асен Василев не успя да гласува, заличиха го от списъка

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Костов
Костов
29.10.2023 18:50 18:50

Какъв инат! Уж познава законите, а пак упорства! Истината е, че не иска да си изгуби настоящия адрес в САЩ! Явно планира завръщане там..

Budala
Budala
29.10.2023 20:52 20:52
Отговор до  Костов

С награбеното.

ЕКС ченге
ЕКС ченге
29.10.2023 19:04 19:04

Ебати и изродчето,също като баща си… Идиоти…

Долен ляв педал
Долен ляв педал
29.10.2023 23:11 23:11

Важното е, че стана за смях… всъщност за нищо друго не е ставал

Koleva
Koleva
30.10.2023 14:02 14:02

Министъра на финансите, който разпределя парите на България няма адрес нито в Хасково нито в София- на кого сме поверили Българяи

Back to top button