Хасково

9-годишно момче остана без дом на рождения си ден

СемействотоСоциално слаби от общинските блокчета на улица „Георги Кирков“ се вадят от жилищата им заради жалби от съседи. Напоследък случаите зачестили, разказват хората.

Днес е бил запечатан апартаментът на семейството на Славка и Дамян. Те са израснали в дом и живеят заедно със сина си Златко в общинското жилище от 2009 година. Днес момчето има рожден ден и навършва 9 години.

Откакто са в апартамента, семейството на два пъти е закъснявало с наема. Последният случай е от края на миналата година, когато са получили заповед да напуснат жилището. Те обаче успели да се издължат. Причината да бъдат изведени от апартамента са жалби от съседи, обяснили служители, които запечатали жилището.

Днес съседите на семейството не казаха нищо лошо срещу тях, но признаха, че случаят не е единствен. Напоследък станало масова практика да се гонят хора от общинските жилища заради жалби. Съседите подозират, че всичко това се дължи на завист и злоба, но нямат представа кой пуска жалбите.

Тази вечер семейството на Славка и Дамян заедно със сина си Златко бяха настанени в хотел, който беше платен от директорките на областното и общинското „Социално подпомагане“ Грета Иванова и Златка Караджова. Това стана възможно след консултация с областния управител Ирена Узунова. Рождения си ден Златко ще изкара в ресторант, каза пред Haskovo.info Иванова. Утре семейството ще се срещне с кмета Георги Иванов, за да обсъдят бъдещото им връщане в общинското жилище.

Видео репортаж

 

Семейството

Дамян и Славка пред запечатания апартамент

 

Семейството

Златка Караджова и Грета Иванова настаниха семейството в хотел

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
22.03.2012 7:48 7:48

tup kmet

Анонимен
Анонимен
22.03.2012 9:00 9:00

Не слагайте детето на топа на устата,ами вижте първообраза.Децата нямат вина и не носят одговорност за деянията на родителите си.Много хора живеят под наем,независимо каде-децата ли им плащат наемите,децата ли трябва да работят за да изкарват пари?А между другото в тия блокчета почти всички са соц.слаби.Погледнете около тях какви коли са паркирани от лъв нагоре да да…

Анонимен
Анонимен
22.03.2012 9:09 9:09

Узунжовеца дигнал ли им е мерника,заминават си.А колкото до предния коментар по отношение на автомобилите на паркингите около блокчетата наистина прави впечатление.Все скъпи и големи автомобили на „социално слаби“хорица на Узунжовския сом.

Бай Жиесемко
Бай Жиесемко
22.03.2012 9:10 9:10

Хич не е тъп кмета, точно така трябва да се прави. Не може един да плаща всичко наред, включително и кредитите си, а друг да живее на смешен общински наем и да забравя да го плаща. Не е честно спрямо този дето си плаща данъците. Крайно време е да се пипа с твърда ръка!
А това че е на детето рождения ден – просто съвпадение, което журналистите с такава охота раздухаха, чак и по телевизията показаха сълзлив репортаж, от който обаче на интелигентния зрител му стана ясно кой за какво е виновен.

daniela
daniela
22.03.2012 10:30 10:30

не е тъп , как ще е тъп-сега е взел рушвет от някое друго семейство за да го настани там и затова бърза да махне някои и кои-тия дето нямат родители и връзки да се защитят-ето затова ги гони и кара някои мишоци да пишат жалби по поръчка срещу хората алчен и безочлив жесток това е тоя дето все дава за пример социалната си политика

zakon
zakon
22.03.2012 10:32 10:32

Az 6te vi kaja 4e tezi hora gi poznavam. I интелигентния зрител moje da si napravi smetka, 4e tezi hora si nqmat nikoi i v sa6toto vreme izrastnali v doma te samo dva pati sa zakasnqvali s naema. A oplakvaniqta ot sasedi moje da sa 4ista zavis nikoi ne moje da go dokaje. I dvamata ne raz4itat na nikoi i si gledat deteto, a kolkoto se otnasq za kmeta 4oveka ne moje da poznava na si4ki polojenieto. Toi 6te gi varne sigurno 6TOM I APARTAMENTA IM OBZAVEDE ZNA4I NE E 4AK TOLKOVA LO6 ????????

Back to top button