Хасково

Всяка шеста бюлетина от вота за общински съветници в Хасково е недействителна

Почти всяка шеста бюлетина от вота за общински съветници в Хасково е недействителна, сочат окончателните данни на ОИК.

В урните са намерени 36 039 бюлетини. Недействителните са 6 665. Три пъти по-малко са сгрешените бюлетини за избор на кмет на община – 2 005. Общо бюлетините в урните тук са 36 435. Сгрешени бюлетини има и при избора на кметове в селата.

Председателят на ОИК – Хасково Добромир Якимов коментира, че по-голямата част от грешките в протоколите допуснати от членовете на секциите са свързани с преференциите. Те са се затруднявали например, когато листата не е пълна от 41 кандидати, а е примерно от 10 и в такъв случай няма как да отнесат например отметната преференция 112. Въпреки всичко от комисията гарантираха, че преференциите са броени стриктно.

ИзбориПроблеми за секциите са представлявали и недействителните бюлетини в и извън кутията, защото не са могли да ги разграничат и мислили, че трябвало да ги посочат на две места.

В крайна сметка Якимов отчете, че са се справили добре в съвместната си работа с Информационно обслужване и заради натрупания опит от предишни избори.

Изборните книжа и материалите днес ще бъдат предадени в ЦИК.

Избори

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
31.10.2023 3:41 3:41

A колко пари герб раздаде.И това било избори .

лист
лист
01.11.2023 14:45 14:45

ВРЕМЕ Е САМО С МАШИНИ ДА СЕ ГЛАСУВА!

Back to top button