Хасково

Върнаха изгоненото семейство в жилището му, отпуснаха му помощи

СемействотоСлавка, Дамян и 9-годишният им син, които бяха изгонени от дома си за една нощ, днес отново бяха върнати в социалните блокчета на ул. „Георги Кирков“.

Haskovo.info припомня, че вчера апартаментът, който обитаваше семейството, бе запечатан от общината заради зачестили жалби от съседи. Оказа се, че те са устни и по телефона. Служителите на общината, които правели редовни проверки в социалните блокове, постоянно слушали оплаквания от съседи, че семейството вдигало шум и им пречело.

Славка и Дамян са израсли в дом, а от 2009-та година живеят заедно със сина си Златко в общинско жилище. Откакто са в него, семейството на два пъти закъснявало с наема. Последният случай е от края на миналата година, когато получили заповед да напуснат жилището.

СемействотоСлавка и Дамян обаче успели да се издължат. Днес те отново подписаха декларация, че са запознати с общите условия за ползване на общинското жилище. Веднага след като документът бе нотариално заверен, семейството получи обратно ключовете си за запечатания апартамент.

Кметът Георги Иванов е постъпил правилно, тъй като всички трябва да спазват обществения ред. Това, което не можехме да допуснем, е 9-годишно дете да остане на улицата„, коментира днес началникът на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ Грета Иванова.

Двете с областния управител Ирена Узунова настаниха снощи изгоненото семейство в хотел и дори му осигуриха вечеря, за да може малкият Златко да отпразнува рождения си ден. Социалните ще отпуснат на безработните Славка и Дамян месечна помощ от 109 лева. Оказа се, че това не пречи двамата да подадат молба като социално слаби и да получават средства, които да покриват месечния наем на общинското жилище.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гражданин
гражданин
22.03.2012 14:07 14:07

съгласен съм нека хората имат осигурени жилища сираци са но да пият бира за сметка на храната на детето не го разбирам Славка в повечето случаи е пийнала не работи.

магия джанаварова
магия джанаварова
22.03.2012 14:58 14:58

в нашата татковина няма и ред и принципи –щом не плащаш –излаш тези като ги гледам са сигани за тях трябва да се строят дървени къщи и тоалетните им да са в двора два камъка

hh
hh
22.03.2012 20:00 20:00

Нуршен Малко4 и пот4иненитеи Златка. и двамата мангали от махлата работат за кмета до кога щеги тарпат не знам но наскоро вси4ко ще излезне на иаве тогава дасимо мислат и Малко4.Златка. идвамата мангала идва краиа?

KARAIBRAHIM
KARAIBRAHIM
22.03.2012 20:34 20:34

PITAITE TEZI MANGUSTI KADE SE PLASHTAT ZDRAVNI OSIGUROVKI

момчета
момчета
23.03.2012 10:42 10:42

Доколкото знач тази Малкоч само в кафенетата стои.Кога има време да слуша телефона за това което става в блокчетата.Пълна пародия са тези в общината начело с милото им побъркано кметче.Скоро ще почне този селянин отново да казва че ще го стрелят и убиват.И това ще стане!!!!

Back to top button