Хасково

9 години затвор за украинката, убила любовника си преди 15 години

Екатерина Анатолиевна9 години лишаване от свобода при първоначален строг режим присъди Хасковският окръжен съд за 47-годишната Екатерина Анатолиевна Танева. 

Тя бе обвинена в това, че на 30 срещу 31 август 1997 година е убила 52-годишния Андрей Андреев от димитровградското село Добрич.

Екатерина и Андрей имали връзка. В нощта на убийството двамата се срещнали в помощни постройки в селото, където двамата се скарали. Украинката произвела 3 изстрела с „Макаров“ в главата на мъжа. 

След извършеното престъпление 46-годишната украинка се е укрила. Тя бе задържана през лятото на 2011 година в русенското село Кошов.

В съда днес Екатерина Анатолиевна се призна за виновна и делото бе водено по съкратената процедура. Петчелнният състав на Хаскоския окръжен съд с председател Кольо Димитров определи още  украинката да заплати 20 000 лв кръвнина на съпругата на убития и по 15 000 лева на двете му дъщери. Съдът оправда обвиняемата в това, че е извършила убийството с користна цел.

Решението подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button