Хасково

Шофьорските курсове скачат със 100 лева от април?

Валентин ПашовМежду 50 и 100 лева ще поскъпнат шофьорските курсове от април, прогнозира председателят на местната структура на Националния автоинструкторски съюз Валентин Пашов.

„Логично е това да се случи. Щом поскъпват горивата, поскъпват и курсовете„, коментира той. В момента за 41 кормилни и 36 теоретични часове кандидат – шофьорите плащат между 350 и 400 лева. Очакванията са от началото на април да скочат с около 15 на сто. 

В Хасково цените са ниски в сравнение с другите региони“, уточни Пашов. Въпреки че област Кърджали е по-малка от нашата, там курсовете са между 450 и 500 лева, а в Стара Загора са достигнали 600.

От Националния автоинструкторски съюз искат още да бъде определен минимален праг на стойността на шофьорските курсове. „Така ще сложим една бариера, която некоректните фирми няма да могат да прекрачват и ще ликвидираме нелоялната конкуренция“, коментира още Пашов.

Той допълни, че в голяма тежест за автоинструкторите е наложените със закон технически секретари, който трябва да бъдат назначавани към фирмите им. „Такъв човек ни е крайно ненужен. Ние сме единствените в Европа, на които ни налагат да назначаваме работници“, допълни Валентин Пашов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
23.03.2012 9:31 9:31

Пашов,не може само да вземате,трябва и да даватееее-бондруци!

Анонимен
Анонимен
23.03.2012 9:33 9:33

Погледни си колата ейй,най малко на 25г. е.Дори и колите не си подменяте а само искате…

ААААААААААААААА
ААААААААААААААА
23.03.2012 13:37 13:37

ТЯ И РАКИЯТА ПОСКЪПНА,А БЕЗ НЕЯ НЕ МОЖЕ НАЛИ?

Back to top button