Избори 2023 – Предизборни публикации

Николай Ставрев след първия тур: Беше направен опит вотът да бъде откраднат – ВИДЕО

Изявление на независимия кандидат за кмет на Хасково Николай Ставрев след първия тур на местните избори

Първият тур на изборите доказа нагледно съществуваща управленска коалиция в Хасково, която се състои от ГЕРБ и ДПС, казва след вота в неделя независимият кандидат за кмет на Хасково Николай Ставрев, който ще участват на балотажа на 5 ноември.

„Беше направен опит вотът да бъде откраднат. Близо 9000 бюлетини за общински съветници и за кмет са невалидни – това е почти 1/3 от гласувалите хасковлии“, заяви той. „Срещу 6000 гласа ДПС ще получи официално двама заместник-кметове, отново главен архитект и ще оглави няколко ключови дирекции“, допълва Ставрев.

За него политиката на това управление е донесла само разруха и застой в града. „Интересите на шепа хора надделяват над десетки хиляди други“, казва кандидатът за кмет.

Николай Ставрев призовава жителите на Хасково да се противопоставят на опитите вотът им да бъде откраднат и подчертава, че гражданите са изправени пред съдбовен избор.

„Гласовете на 6000 души не може да определят съдбата на над 100 000. Решението на тези, които не искат да живеят в завладяна община, е просто – излезте да гласувате тази неделя“, апелира Ставрев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button