Хасково

Хорото на Елица за Гинес мина през Хасково

Елица ТодороваЕлица Тодорова  подгря днес хасковлии за най-дългото хоро в света, което изпълнителката  има амбицията да впише в Книгата на рекордите на „Гинес“.

Фолклорната армия на Хасково поведоха изпълнителите на танцов ансамбъл „Златна Тракия“ с ръководител Златка Тимонова. На Ямача Елица Тодорова изпълни три песни „Слънце“, „Пустоно лудо и младо“ и „Вода“.

Посещението на изпълнителката в Хасково е част от обиколката й из по-големите градове в страната. „Когато хората те видят и те усетят на живо и ти вярваш, че това може да се случи, те се мобилизират“, коментира пред Haskovo.info изпълнителката.

Във всяка една община тя се среща с кметовете с молба да поемат транспорта на танцьорите, които имат желание да се включат в хорото. 

„Моето желание е да предадем на младите хора автентичния фолклор, с който се гордеем пред света. До 10 юни ще съберем повече от 50 000 българи“, прогнозира Елица Тодорова.

Първото нещо, което тя направи след като пристигна на Ямача, бе да запали свещичка за здраве, благоденствие и това всички 50 00 души, които се хванат на хорото да пожънат успех. Елица Тодорова отрече да има скандал между нея и изпълнителя Илия Луков, който също опита да поведе най-дългото хоро. „Великден предстои, призовавам го и го каня на този ден да си си стиснем ръцете и да обещаем на българския народ, че ще заедно ще поведем хорото, защото народната музика обединява“, каза Елица.

{mp3}elica_220312{/mp3}

Елица Тодорова Елица Тодорова
Елица Тодорова Елица Тодорова

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
сиктир майниловски
сиктир майниловски
23.03.2012 8:10 8:10

тая пикла се изживява на световна звезда време е да се запише в пайнер

Йоана Христова
Йоана Христова
23.03.2012 11:24 11:24

Защо, когато някой прави нещо хубаво и смислено, се намира друг, който започва да го плюе? Моите адмирации за каузата! Нека светът разбере, че българите нямаме само отрицателни качества, а правим и нещо красиво, което заслужава уважението и подкрепата на всеки, който се счита за българин. Успех!

сенко
сенко
23.03.2012 15:10 15:10

още една пикла–- става дума за по-горната

Back to top button