Хасково

Връстници учат връстници на толерантност в училище

Ученици, илюстрацияВъзпитаници на ГПЧЕ „Асен Златаров“, ПМГ „Боян Петканчин“, Финансово-стопанската гимназия и ОУ „Христо Смирненски“ в Хасково се учат как да внесат повече толерантност в клас.

Четирите учебни заведения кандидатстват заедно в националния конкурс „Иновативни практики в управлението на училището“, обявен от Министерството на образованието.

Темата, която те са избрали се нарича „Общуване.com”. Проектът се състои от четири модула, в които избрани ученици от 5 и 8 клас участват в тренинг обучение с външни лектори и психолози. Целта е децата да се запознаят със същността на човешката комуникация, начините и трудностите в общуването, да се научат да разрешават конфликтите помежду си и да работят в екип.

Избраните ученици ще предадат на своите връстници наученото по време на обучението. Според директорите на четирите училища, предприели съвместната инициатива, децата ще се научат да бъдат по – толерантни в училище, ще се намали агресивното поведение в час и наказанията за лошо поведение. Те се надяват и други техни колеги да приложат идеята в техните училища. Конкурсът ще приключи в края на юни, когато ще се излъчат победителите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button