Регион

Намериха 3.3 кг. контрабандно злато при проверки на Капитан Андреево – ВИДЕО

3 302 грама контрабандни златни изделия са открити при четири проверки на превозни средства, влизащи в страната от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Най-голямото количество златни бижута е открито на 31 октомври в автобус. Той е пътувал от Турция за Германия. В зоната за митнически контрол турският водач, другите двама шофьори и 20-те пътници обявили, че нямат нищо за деклариране.

По метода „анализ на риска“ автобусът е селектиран за щателна митническа проверка. В специално изграден тайник в областта на двигателя са открити два пакета, обвити с тиксо, съдържащи златни изделия.

Установени са общо 2404.90 грама бижутерски изделия, сред които пръстени, обеци, гривни, медальони. Според експертизата на вещото лице, изделията са от 14 и 22-каратово злато на обща стойност 328 805 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

При други три митнически проверки на леки автомобили, влизащи в страната от Турция на път за страни от Западна Европа, са открити общо 897.2 грама златни накити. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците.

Един от случаите е на 1 ноември, когато на пункта пристигнал лек автомобил с румънска регистрация. В автомобила пътували трима румънци. Митничар извършил личен преглед на мъжете и под дрехите им намерил общо 236.7 грама златни накити.

В края на месец октомври, в личния багаж на трима турски пътници пък са открити общо 660.50 грама контрабандни златни бижута. На 26 октомври двама от нарушителите, мъж и жена, пътували с лек автомобил от Турция за Франция. В личния си багаж те били укрили общо 522.80 грама златни пръстени, медальони и обици.

Няколко дни след това – на 29 октомври, при личен преглед на жена, която пътувала със съпруга си, в лек автомобил от Турция за Нидерландия, са открити 137.70 грама златни накити. Те били укрити в сутиена на жената.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button