Любопитно

Хасковски ученици стажуваха в ресторант в града на Пикасо

Ученици от хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ се завърнаха от двуседмична практика в испанския курорт Малага на средиземноморското крайбрежие.

Градът на Пикасо и Антонио Бандерас предложи на хасковлии много емоции, неочаквани преживявания и приятелства. Бъдещите ресторантьори и хотелиери придобиха професионални умения и опит в едни от най-посещаваните и реномирани заведения в центъра на града.

Ръководени от своите наставници учениците се запознаха с организацията на работа в испански ресторант, усвоиха нови техники и технологии на приготвяне, представяне и сервиране на типични испански ястия, десерти и напитки. Гимназистите подобриха знанията си по английски и испански език. В края на своята практика те получиха сертификати.

ПГТМладежите бяха настанени в централната част на Малага. Те бяха близо до пристанището и плажа – имаха разходки по широките булеварди, покрай кокетни кафенета и магазинчета, скрити сред зеленина и цветя, модерни бутици на известни брандове, музеи, ресторанти с прекрасна морска кухня, слънчеви бани на плажа.

ПГТВ почивните дни хасковлии се докоснаха до богатата култура и традиции на Испания. Те посетиха Гранада, една от перлите на Андалусия, и замъка Алхамбра, където се насладиха на забележителна архитектура и прекрасни гледки. Удивление предизвикаха у тях и тузарските плажове и заведения на Марбея, най-известният морски курорт в Европа.

Гимназистите ще предадат наученото на свои връстници под формата на демонстрации.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button