Любопитно

Над 100 участници в конкурса „Майко моя, моя Богородице“ и благотворителен базар на книги пред театъра

Над 100 автори участват в Националния поетичен конкурс „Майко моя, моя Богородице“ в Хасково.

Началото беше поставено с изложението „Гнездо за стихове“ пред сградата на театър „Иван Димов“, където са изложени книги на над 140 български автори от 12 издателства.

Средства от продажбите ще бъдат преведени на Фондация „Една от осем“ в подкрепата на жени с рак на гърдата, съобщи организаторът на конкурса Митко Ламбов. Благотворителната кауза е под мотото „Вземи книга – подай ръка“.

БазарПрограмата продължава в 16 часа с рецитал на поети отново пред сградата на театъра. Тричленно жури с председател поетесата Валентина Радинска оценява участниците в конкурса.

Церемонията по награждаването е от 18 часа в театъра, когато ще е и предпремиерата на документалния филм „Усещане за поезия“. По думите на Митко Ламбов идеята на форума, който се провежда за трети път, е Градът на Богородица за ден да стане и град на поезията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button