Регион

Заловиха нелегални мигранти след гонки и стрелба

За поредните случаи на задържани нелегални мигранти и каналджии съобщават от МВР.

Тази сутрин около 6:45 часа на главен път I-7 в района на Тополовград гранични полицаи забелязали товарен автомобил Скания, движещ се в посока Елхово. Те веднага го последвали, подавайки му звуков и светлинен сигнал да спре.

Шофьорът не се подчинил, а камионът е последван и от втори граничен полицейски наряд от ГПУ-Елхово и автопатрул на полицията. Опитвайки се да избяга, тирът навлязъл в село Кукорево, община Ямбол и там е спрян.

55-годишният водач от София е направил опит да избяга, но е задържан с помощта на служебното куче Улф. В товарния отсек са открити 12 незаконни мигранти без документи за самоличност, по техни данни от Сирия. Работата по случая продължава.

БежанциНа 30 октомври на пътя ГКПП Лесово – град Елхово граничен полицейски екип забелязал незаконни мигранти в района на отбивката до лозята за село Мелница. Екипът подал сигнал в дежурната част на ГПУ-Елхово и последвал мигрантите.

При навлизане по черния път граничните полицаи видели лек автомобил „Форд Фокус“, който ускорил скоростта и се насочил към служебния автомобил. Шофьорът – инспектор Димитър Димитров, разузнавач в сектор ОИД в РДГП Елхово, опитал да избегне челния удар и отбил възможно най-вдясно на пътя, така че да не удари циментовите колове на лозовия масив. Той избегнал катастрофата, но автомобилът с мигрантите ударил служебния автомобил от предната лява врата по цялото протежение до задния ляв калник.

С включена звукова и светлинна сигнализация граничните полицаи последвали Форда с мигрантите, който се насочил към Елхово. Каналджията не се подчинил на подадените сигнали, като на няколко пъти видимо губил контрол върху управлението на колата и криволичил по платното, застрашавайки останалите автомобили.

За да не създават опасност за движението, полицаите намалили скоростта, следвайки нарушителите от разстояние. Преди хижа „Стария мост“ на ляв остър завой Фордът с мигрантите предприел рисково изпреварване, създавайки пряка опасност за насрещно движещ се товарен автомобил, който успял да отбие най-вдясно на платното за движение.

БежанциНа около 100 метра след отбивката за хижата шофьорът на Форда загубил контрол върху управлението на колата, напуснал платното за движение, навлязъл в канавката и спрял. Водачът и мигрантите излезли и побягнали.

Единият от граничните полицаи – инспектор Димитров, последвал каналджията. След неколкократни предупреждения „Стой полиция“, на които бягащият отново не се подчинил, инспекторът произвел предупредителен изстрел в безопасна посока. Каналджията се спънал, паднал, отново побягнал, но бил настигнат и задържан.

Установена е самоличността му – 24-годишен сириец със статут на бежанец у нас. Докато течала проверката на документите му, той извадил две банкноти – с номинал от 100 и 50 евро, и направил опит да подкупи граничния полицай.

Мъжът е задържан в ГПУ-Елхово. Задържани са и пътниците в колата му – двама мъже от Египет на 34 и 28 години, без документи за самоличност. След прокурорско постановление за задържане до 72 часа бежанецът каналджия е конвоиран до следствения арест.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button