Регион

Над 28 000 ментета откриха в товарен автомобил на Капитан Андреево

28 440 дрехи с лога на известни марки са открити при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

На 31 октомври на пункта пристигнал автомобилът с турска регистрация. Според представените документи от турския водач, той превозвал текстилни изделия от Турция за Чехия и Франция.

По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия митническите служители установяват, че стоката отговаря по вид на декларираното, но е с обозначения на защитени търговски марки.

МентетаВ товарното помещение са открити 274 колета, съдържащи блузи, панталони, якета, спортни комплекти, чорапи. Стоката е иззета поради съмнения, че нарушава права върху интелектуалната собственост. За случая ще бъдат уведомени притежателите на съответните търговски марки.

От началото на годината до момента митническите служители на Капитан Андреево са задържали над 1 000 000 артикула със знаци на регистрирани търговски марки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button