Хасково

Явор Гечев: Съжалявам, че младежката програма на БСП не бе одобрена

Явор Гечев, снимка: БНРСъжаление, че предложението на БСП за създаване на програма за младежки дейности в община Хасково не бе одобрена, изрази в Хасково председателят на младежкото обединение на БСП Явор Гечев. Това стана по време на  отчетното събрание на областния съвет на младежкото обединение в БСП, който се проведе през уикенда. 

Явор Гечев изтъкна, че програмата е получила одобрение на заседанието на постоянната комисия към Общински съвет, но на сесия е била отхвърлена. 

Haskovo.info припомня, че искането на БСП бе за тази дейност да бъдат предвидени 40 хиляди лева в бюджета на община Хасково за 2012 година. 

Идеята е в общинската хазна да има отделена сума, която да финансира дейности на млади хора от общината. Например ако група младежи искат да боядисат вратите на футболното игрище в квартала могат да напишат  проект, да го депозират в общината и ако той бъде одобрен идеята на младежите да бъде финансирана от заделената сума пари.

На отчетното събрание в Хасково бе дискутиран и Закона за младежта. За пореден път Явор Гечев призова министъра на образованието и депутатите от ГЕРБ на публичен дебат. „Надявам се Сергей Игнатов да не избяга за пореден път, за да могат младите хора да разберат кой стои зад техните проблеми“, коментира председателят на младежкото обединение на БСП.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button