Спорт

Григор би №7 в света, Серина го поздравява

Григор ДимитровХасковлията Григор Димитров за пореден път записа името си в историята на родния тенис. 20-годишният ни талант постигна най-големия си успех при професионалистите и вече може да се похвали, че е първият български тенисист, победил играч от световния Топ 10 и стигнал до осминафинал на турнир на АТР.

Изненадата стана снощи на мастърса в Маями, където в среща от третия кръг най-добрата ни ракета се наложи с 6:3, 2:6, 6:4 над седмия в света Томаш Бердих. Победата дойде трудно след 5 аса, 9 двойни грешки и 51% вкаран първи сервис за българина срещу 6 аса, 2 двойни грешки и 66% спечелени точки от първи сервис за опитния чех. 

Григор бе подкрепян от трибуните от Серина Уилямс, която лично го  поздравила след мача. „Двамата сме просто добри приятели“ – каза хасковлията в отговор на журналистически въпрос за отношенията му с американската тенис звезда.
Победата над Бердих, която е втора за Димитров след турнира в Ротердам през 2009-та година, му донесе 90 точки за ранглистата и над 43 000 долара от наградния фонд. Активът ще му помогне да се завърне в Топ 100 и да се придвижи до около 85-то място в следващото издание на световната мъжка ранглиста.

В битката за четвъртфиналите в Маями хасковлията ще се изправи утре срещу деветия в света – сърбина Янко Типсаревич, от когото вече има две загуби в кариерата си.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button