Хасково

Бурята спря голям пожар в Димитровград и събори дървета в Хасковско

Голям пожар избухна по обяд край димитровградския квартал „Марийно“.

В социалните мрежи се появиха снимки на пламъците, които са се разраснали на голям фронт в непосредствена близост до къщите. Малко по-късно през региона премина мощна буря с проливен дъжд.

От пожарната коментираха пред Haskovo.info, че са се запалили сухи треви и гуми. Първоначално е имало опасност за къщите, засегната е стопанска постройка, като в борбата с огъня са се включили три екипа на пожарната. Дъждът е помогнал пожарът да бъде потушен бързо.

В Хасково за кратко се изля проливен дъжд, придружен от гръмотевична буря и силен вятър. Временно се наводниха улици и булеварди. Към пожарната бяха подадени 3 – 4 сигнала за паднали дървета в региона. Едно от тях се стовари на хасковския булевард „Никола Радев“.

БуряHaskovo.info припомня, че за днес за Хасковска област е в сила оранжев код за силен вятър. От метеорологичната обсерватория отчетоха, че количеството на валежа е 9.8 литра на квадратен метър, а скоростта на вятъра е достигнала 80 км/ч.  Прогнозата е за хубаво време в неделя.

Буря

Хасковски села останаха без ток след бурята

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Койчо
Койчо
04.11.2023 20:13 20:13

Кварталът на Димитровград се нарича Мариино, а не Марийно.

Back to top button