Хасково

Минимум 3 години затвор за разследваната за злоупотреби касиерка от пощата

Антон ПоповДосъдебно производство по случая с разследваната за злоупотреби пощенска служителка бе образувано днес, съобщи за Haskovo.info прокурорът от Окръжна прокуратура – Хасково Антон Попов. 

Както Haskovo.info първи писа , сигнал за съмнение за злоупотреби е подала колежка на обвинената. Тя уведомила ръководството за това, че касиерката, която е обслужвала гишето на Пощенска банка, върши работа, която не влиза в преките й служебни задължения. В централна поща започнали вътрешно разследване. Била сигнализирана и Районна прокуратура.

Оказало се, че чрез подправяне на документи,  в продължение на над 15 години касиерката оперирала с чужди влогове. Освен че прехвърляла пари от едно име на друго, ползвала и за лични нужди. 

Доверявайки й се, хората давали пари на ръка, за да ги внесе на тяхно име в банката. Касиерката от пощата дори изплащала лихви и дивиденти, не отказвала пари и при искане за теглене. В тези случаи ги взимала от други вложители, оперирайки с чужди влогове.

Досъдебното производство е образувано по чл. 252, ал. 1 от НК. Той е за извършване на незаконна банкова дейност и предвижда лишаване от свобода от 3 до 5 години и с конфискация до 1/2 от имуществото на дееца.

Ако се окаже, че злоупотребите са в особено големи размери, обвинението срещу касиерката от пощата ще бъде по чл. 252, ал. 2 от НК. Той предвижда затвор от 5 до 10 години и глоба от 5 000 до 10 000 лева, като съдът може да постанови и конфискация на част или на цялото имущество на хасковлийката.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ливади!!!
ливади!!!
26.03.2012 22:10 22:10

Една лъжа повторена сто пъти може и да стане истина в Хасково. Ама ние четем и гледаме. Поне три медии съобщиха за злоупотре*ата на Антония преди вие да обърнете внимание. Вероятно сте първи само в отразяване инициативите на кмета, който ви плаща. Ех мъка!

Haskovo.info
Haskovo.info
26.03.2012 22:31 22:31

Ако Вие не познавате календара, това не е наш проблем. Писали сме по темата още на 23 февруари, видно от линка в по-горния текст. Останалите медии съобщиха за измамата доста по-късно.
Колкото до втората част на коментара Ви, вероятно сте имали предвид някого другиго, но не и нас.

Back to top button