Хасково

ДКТ „Иван Димов“ отбелязва Деня на театъра в София

Смях в залатаХасковския театър „Иван Димов“ ще отбележи професионалния си празник в столицата със спектакъла „Смях в залата“.

На сцената на театър София тази вечер ще излязат Асен Блатечки, Калин Врачански, Яна Маринова, Милена Маркова, Невена Бозукова, Алексей Кожухаров, Стефан Щерев-Чечо, Добриела Попова и Васил Банов.

Билетите за „Смях в залата“ са изкупени отдавна, похвалиха се от ДКТ „Иван Димов“. Постановката е на хасковския театър. Режисьор е Асен Блатечки. Премиарата на „Смях в залата“ бе в средата на януари. 

Спектакълът е блестящ фарс, с вълнуващ и смешен сюжет. Тя разказва за пътуваща театрална трупа, която ще  тръгва на турне в Америка с амбицията да покори публиката. Включително и Бродуей. Въпреки огромното желание на режисьора и актьорите за феноменален успех, следват куп неудачи и неразбории, които започват още от генералната репетиция. 

Зрителите стават свидетели не само на това, което се случва на сцената, но и зад кулисите. Любов, интриги и  солени закачки, майсторски заплетени от английския драматург Майкъл Фрейн. „Смях в залата“ /“Още веднъж отзад“/ е най-емблематичната пиеса на Майкъл Фрейн, завършена през 1982 г. Пиесата е отличена с наградите на Стандарт Драма и Обществото на театрите от Уест Енд за „Най-добра комедия на годината“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button