Регион

„Гола съвест“ и среща с проф. Светослав Овчаров за Деня на театъра в Димитровград

Ден на театъраСреща – разговор с изтъкнатия български документалист, режисьор, сценарист и преподавател в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ проф. Светослав Овчаров ще се проведе тази  вечер в Димитровград по повод Международния ден на театъра.

Началният час на срещата е 19:00 часа.

Ще бъде прожектиран филмът на проф. Овчаров „Възстановителна репетиция“ – за големия български режисьор Любен Гройс. 

Ден на театъра

Делчо Тодоров

Час по-рано Театрална школа „Апропо“ към Детски и младежки център ще направи премиера на представлението „Гола съвест“. Близо 20-те възпитаници на Делчо Тодоров ще излязат на сцената на бившето кино „Медея“.

Автор на „Гола съвест“ е Николай Хайтов. Пиесата третира модерния проблем за корупция, разказа Делчо Тодоров. В нея се разказва за един кандидат – кмет, който не успява да спечели изборите и става разсилен. Става свидетел на изсичане на гора. Започва да пише писма до Министерството на земеделието, но никой не му обръща внимание.

В крайна сметка гората е изсечена, а той решава да отмъсти за това. Младите театрали, които участва в пиесата са ученици от ІХ до ХІ клас. Репетициите на „Гола съвест“ са продължили близо 5 месеца, допълни Делчо Тодоров.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button