Хасково

Дребният дивеч в региона по-малко след тежката зима

Лов, архивТежката зима намали броя на дребния дивеч в хасковски регион. Такива са резултатите от направената от ловните дружинки пролетна таксация. Заекът, кекликът, яребицата са станали по-лесна плячка на изгладнели хищници.

За зареждане на хранилките през зимните месеци са изразходвани общо 56 тона фураж, информира инж. Милко Андонов, секретар на ловно-рибарското дружество в Хасково. Средствата за подхранване на  дивеча идват от сумите за разрешителни за ползване на дивеча и такси  за стопанисване на дивеча.

Ловците в общините Хасково, Стамболово и Минерални бани, обединени в 35 дружинки, са отстреляли 355 диви свине, което е повече от миналата година. Най-голяма слука са имали ловните дружинки в село Родопи – 21 глигана, Минерални бани – 18, Силен – 17, Александрово – 15.

По-висок е и резултатът за отстрел на зайци – 270. Много висок в сравнение с други сезони е и процентът на отстреляните хищници – лисици и чакали. Точен изстрел е застигнал и 6 вълци – 5 на територията на ловната дружинка в село Пчелари и по 1 в Силен и Сираково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button