Хасково

34 успели деца от Хасковско се борят за наградите на фондация „Бербатов“

Борислава Иванова

Борислава е най-малката участничка от областта

34 деца от Хасковска област са сред номинираните за наградите на фондация „Бербатов“ тази година. 11 от кандидатите са от Хасково, 13 – от Димитровград, 9 – от  Тополовград и 1 – от Свиленград. Те се състезават в категориите „наука“, „изкуства“ и „спорт“.

Най-малко са участниците в направление „спорт“.  Две от тях са възпитанички на хасковския клуб по аеробика „Мега спорт“. Това са 7-годишната Борислава Иванова, наречена от Ники Априлов „детето чудо“ след участието й в предаването „Малките таланти на България“ и 12-годишната Дарина Пашова. Техен конкурент от Хасковска област ще им бъде боркинята от СКБ „Димитровград“ Виктория Бобева.

В категория „наука“ присъствието на димитровградските и тополовградските талантливи деца е засилено.  Милен Георгиев, Надежда Цветкова, Гергана Димитрова, Марио Илиев и Даниел Иванов са изявените математици от града на младостта.  В сфера „информационни технологии“ най-многобройни са кандидатите за стипендия от Тополовград. Това са Янчо Янчев, Ивелин Тодоров, Красимир Вълчев, Илия Делчев, Виктория Щерева и Димитър Георгиев. Хасковлийката Ралица Манолова от математическата гимназия пък е изявена както в сферата на математиката, така и в информатиката.

Категория „изкуства“ е окупирана от танцьорите от димитровградския балет „Галаксико“. Това са Златомир Колев, Ивайло Сапунджиев, Александър Галчев, Георги Кънчев, Ивайло Янев и Ивета Бинева. Хасковското присъствие в тази категория е в сферата на дигиталната живопис и графика. Номинирана в сфера „живопис“ е и Констанца Колева от областния град. Тя е единайсетокласничка и учи в Националното училище по изобразително изкуство „Илия Петров“ – София. Тук е номинирана и единствената участничка от Свиленград. Това е 12-годишната Здравка Василева, която  изучава тромпет в музикалното училище „Христина Морфова“ в Стара Загора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button